„Gastronom"  zawód poszukiwany,

dający wszechstronne możliwości zatrudnienia

i rozwoju   osobistego


G1 (szerokość: 565 / wysokość: 423)

 


                       Uczniowie zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w całej okazałości

 

Zawód Technik żywienia i usług gastronomicznych otwiera perspektywy na świat

 

G2 (szerokość: 565 / wysokość: 376)

 


Konkurs gastronomiczny w Ostródzie „Drób na polskim stole"


G3 (szerokość: 565 / wysokość: 403)


Wielkie grillowanie czas zacząć …..

 

 

G4 (szerokość: 565 / wysokość: 308)

 

 

Na efekty nie trzeba długo czekać

Pracę znajdziesz w:

·         restauracjach,

·         hotelach,

·         barach,

·         kawiarniach

·         pensjonatach

·         stołówkach

·         sanatoriach i domach wczasowych

·         firmach cateringowych

·         promach i statkach pasażerskich

·         instytucjach zajmujących się obrotem żywnością,

·         prowadząc  własną działalność gastronomiczną.

Ukończenie Technikum żywienia i usług gastronomicznych pozwala na rozwijanie umiejętności kierunkowych zarówno w pracy zawodowej jak i na studiach z zakresu  technologii żywności i żywienia człowieka, dietetyki i zarządzania gastronomią.

Uczniowie kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych w trakcie cyklu kształcenia:

• nauczą się planowania, organizowania i prowadzenia produkcji gastronomicznej,

• poznają nowe trendy w żywieniu oraz zarządzaniu placówkami gastronomicznymi,

• będą przygotowani do obsługi kelnerskiej i cateringowej,

• zgłębią tajniki obsługi  programów komputerowych stosowanych w gastronomii i dietetyce.


G5 (szerokość: 565 / wysokość: 423)


Pierwszaki zwarte i gotowe do działania- czego chcieć więcej?


W zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wyodrębniono dwie kwalifikacje:

HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 

Po ukończeniu nauki w obrębie każdej kwalifikacji będą odbywać się  egzaminy zawodowe. Uczeń przystąpi do dwóch egzaminów. Po ich zdaniu otrzyma certyfikat dla każdej kwalifikacji. Po zdobyciu wykształcenia średniego absolwent otrzyma dyplom uzyskania tytułu zawodowego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz EUROPASS – suplement do dyplomu ( w języku polskim i angielskim) uprawniającym do wykonywania zawodu na europejskim rynku pracy.


G6 (szerokość: 565 / wysokość: 423)


W trakcie nauki będziesz miał możliwość:

·         wzięcia udziału w  Olimpiadzie Wiedzy i Umiejętności Rolniczych  Blok Gastronomia, Olimpiadzie wiedzy o żywieniu ,Konkursie Grillowania, Konkursie wypieków bożonarodzeniowych, Konkursie na najpiękniejszy stół bożonarodzeniowy ,  szkolnym konkursie na NAJLEPSZEGO UCZNIA W ZAWODZIE w Powiatowym Zespole Szkół w Chojnowie

·         odbycia praktyk zawodowych i stażów w zakładach gastronomicznych na terenie Polski i

zagranicą (Włochy, Grecja, Hiszpania)

·         skorzystać z pomocy szkolnego doradcy edukacyjno-zawodowego

·         skorzystać z pomocy nauczycieli w przygotowaniu do egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe

·         brać udział w wycieczkach zawodoznawczych.


G7 (szerokość: 750 / wysokość: 562)


Konkursy wypieków bożonarodzeniowych to dla nas pestka

 


 

G7 (szerokość: 750 / wysokość: 562)


W naszej szkole nauczyciele i uczniowie różnych specjalności edukują się wspólnie.

Kurs carvingu zakończony, a efekty pracy widoczne na zdjęciu

 

g8 (szerokość: 565 / wysokość: 423)


            Warsztaty kulinarne dla naszych młodszych kolegów zakończone i mimo ciężkiej pracy, uśmiech nie schodzi nam  z twarzy – zawsze warto


g9 (szerokość: 563 / wysokość: 1000)


Wycieczki w góry to sama przyjemność.

 Integracja wszystkich klas Technikum żywienia i usług gastronomicznych


g10 (szerokość: 565 / wysokość: 376)

 

Mistrzostwa w grillowaniu – czołowe miejsca na podium

 

g11 (szerokość: 565 / wysokość: 274)


Jarmark bożonarodzeniowy – promocja technika żywienia i usług gastronomicznych

 

g12 (szerokość: 565 / wysokość: 317)

 

Najlepsi w zawodzie – w drodze do finału

 

g13 (szerokość: 565 / wysokość: 317)

Warsztaty terenowe w Karpaczu w ramach projektu „Bliżej sukcesu"


g14 (szerokość: 565 / wysokość: 759)

Pierniczkowe szaleństwo czas zacząć

 

 

g15 (szerokość: 565 / wysokość: 753)

Egzaminy potwierdzające kwalifikacje- ważna rzecz i nie taka straszna sprawa



Nasze małe inspiracje wykonane przez adeptów sztuki kulinarnej

 

 

g16 (szerokość: 565 / wysokość: 565)

 

g17 (szerokość: 540 / wysokość: 540)


g18 (szerokość: 565 / wysokość: 247)


g20 (szerokość: 565 / wysokość: 423)

Warsaw Food Expo / Warsaw Gastro Show ...

 

g21 (szerokość: 565 / wysokość: 500)

Legnickie Prezentacje Edukacyjne

 

Jeśli jesteś osobą otwartą i kreatywną, lubisz współpracować w zespole,

interesujesz się gastronomią

 technik żywienia i usług gastronomicznych to jest zawód dla Ciebie

g22 (szerokość: 565 / wysokość: 423)


                       Przygotowanie i obsługa bufetu to dla nas sama radość !!!

„Zostań gastronomem, a świat stanie przed Tobą otworem"


g23 (szerokość: 565 / wysokość: 753)


Nauka, praca, doświadczenie i w końcu zasłużony czas na odpoczynek i zwiedzanie.

Staż gastronomiczny w Atenach          

ORLĘTA LWOWSKIE ORLĘTA LWOWSKIE ORLĘTA LWOWSKIE ORLĘTA LWOWSKIE ORLĘTA LWOWSKIE ORLĘTA LWOWSKIE ORLĘTA LWOWSKIE ORLĘTA LWOWSKIE ORLĘTA LWOWSKIE ORLĘTA LWOWSKIE ORLĘTA LWOWSKIE ORLĘTA LWOWSKIE
serwis przygotowany przez MEDIART (w CMS) ©